Snabblagad laxtikka med gurkyoghurt

Detta receptet kommer från Jamie Olivers bok; Jamies Matrevolution! En väldigt bra kokbok^^ gihi! Supergott och enkelt recept som enligt boken ska ta 17 minuter att laga [dock tar det lite längre tid för mig, haha]

2 portioner
2 naanbröd [finns att köpa i affären ;)]
1 färsk chili
½ gurka
1 citron
4 msk naturell yoghurt
Flingsalt och svartpeppar
Färsk koriander
2 x 200 g laxfilé med skinnet kvar [jag använder mig av ca 1 bit fryst lax per person som har fått tina helt]
Tandoripasta
Olivolja


Gör såhär:
Kärna ur och finhacka chilin. Skölj och hacka gurkan grovt och lägg det mesta av hacket i en skål. Dela citronen på mitten och pressa sadten från ena halvan i skålen. Tillsätt yoghurt, salt och peppar samt hälften av den hackade chilin. Nyp av några korianderblad och lägg åt sidan.
Dela varje laxbit på längden i ca tre delar, ungefär 1,5 cm breda. Pensla eller smeta med baksidan av en sked tandoripasta på båda sidor av fiskbitarna. Hetta upp en stekpanna på hög värme. När den är varm, häll i en skvätt olivolja, lägg i laxen och stek tills den är genomstekt, ca 1½ minut per sida.
Värm naanbröden enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg upp de varma naanbröden [jag brukar dela dem på mitten] på varsin tallrik. Lägg på en klick gurkyoghurt och tre laxbitar per bröd. Stö sparad gurka, chili och koriander ovanpå och avsluta med att pressa citron över.
MUMS!Kommentarer

Kommentera inlägget här:
« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?