Brownie cupcakes med vaniljfrosting

Receptet kommer ifrån Danielle's blogg: Heavenlycupcake!

Jag hade mörk (70 %) choklad i mina cupcakes och jag hade lika gärna kunnat ha både mörk och ljus, man kan ha hur man själv vill!

120g choklad
100g smör
1 1/4 dl socker
1 dl mjöl
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
75g grovhackad choklad

Smält smör och choklad i en kastrull.

Häll socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan.

Häll över chokladblandningen och rör ihop.

Blanda försiktigt ner den hackade chokladen.

Ställ pappersformar i en muffinsplåt, fyll formarna.

Detta receptet räcker till ca 9st.

Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.

När en provsticka kommer ut ren är de klara.

Låt svalna på galler.

Frosting.

4 msk smör, rumsvarmt
100g cream cheese
5 dl floursocker
3 tsk vaniljsocker

Vispa smöret krämigt med elvisp, tillsätt cream cheese och vispa fluffigt.

Häll i vaniljsockret och floursockret lite i taget, vispa till en slät massa.

Låt stå en stund i kylskåp ifall den är för mjuk för att spritsa.

Spritsa cupcaksen med frosting och dekorera alternativt med sockerblommor eller strössel.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:
« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?